Tapadókorong - BMW 330xd

Vágólapra másolva!
Jó volt már sima hátsókerekes kivitelben, kétliteres dízelmotorral is, de még jobb összkerékhajtással és az eggyel nagyobb olajossal. 3-as BMW és xDrive, tán a tökéletes párosítás.
Vágólapra másolva!

Autósmozi: BMW 320d Touring

Három a magyar igazság, hármasnak hívják a BMW alaplimuzinját, mi meg stílszerűen éppen harmadikként próbáltuk ki a sorozat egyik csúcsmodelljét, a 330xd-t. 30 mint három liter, d mint dízel, x mint xDrive, vagyis összkerékhajtás és egy csodás motor: ugye emlékeznek még a 320d-re, amellyel kapcsolatban Nógrádi kollégát elragadta az a fránya birtoklási vágy? Vagy a kombira, ugyanezzel a motorral, amit Kántor úr lazán az én autójának nevezett? Csak azért, mert akkor tudják, hogy a 3-as BMW-ről korábban nem sok rosszat tudtunk írni, kötelességemnek érzem, hogy előre szóljak: ez most sem lesz másként.

Kicsit tán furán jön ki, hogy pont én lelkesedem, aki majd' egy évvel ezelőtt épp azt fejtegettem, hogy a "nagy német hármasból" mindig is az Audi volt a kedvencem. Leírtam azt is, hogy a Bangle-korszak kezdete óta formailag nem vagyok teljesen kibékülve a BMW-kkel, ám azt hiszem, az elmúlt néhány hónapban megváltozott valami. Ahogy egyre több egyes, hármas, ötös, hetes, X3-as, X5-ös jön szembe velem a magyar utakon, úgy érzem egyre inkább azt, hogy a Chris fiú nagyon érti a dolgát: az idő beérlelte munkáját.

Annyira, hogy fotózás közben azon kaptam magam, hogy az autó seggét bámulom. Régebben erre csak azért vetemedtem volna, hogy Kazinczyt megszégyenítő választékossággal mondhassam el boldog-boldogtalannak, mennyire randa, hogy teljesen másképp kellett volna az egészet, és egyébként is, hogy képzelik ezeket a hátsó lámpákat. Még a 320d nálunk jártakor is így vélekedtem, mostanra, "felvilágosultan" viszont úgy látom: a hármas úgy jó, ahogy van. Igen, a csúcsos, A betűs lámpaburákkal is.

Elölről eddig is tökéletes volt, ölni tudnék ezért az agresszív, átható tekintetért, hogy őszinte legyek, nem tudom, láttam-e mostanában szebbet. A hármas úgy néz, mint néz, bámul, mintha mindenkit fel akarna falni, aki csak a közelébe merészkedik, brrr, félelmetes és csodálatos egyszerre. Oldalról sem rossz, bár a hátulja kicsit aránytalannak tűnik, úgy van vége az autónak, mintha az egész hátsó ajtó után következő rész egy hatalmas nagy C oszlop lenne. De ez legyen a legnagyobb baj.